Avertismentul OMS: Imunitatea colectivă nu va fi atinsă în 2021!

 Avertismentul OMS: Imunitatea colectivă nu va fi atinsă în 2021!

În ciuda campaniilor de vaccinare la nivel global, imunitatea „de turmă” la coronavirus nu va fi atinsă în 2021, a avertizat un cercetător din cadrul OMS (Organizația Mondială a Sănătății). Până atunci, masca rămâne singura măsură cu adevărat eficientă împotriva virusului.

Soumya Swaminathan (foto), cercetător din prima linie a OMS, a declarat, luni, că imunitatea colectivă la coronavirus nu va fi atinsă în 2021, în ciuda campaniilor de vaccinare.

Accesul la vaccinuri este deocamdată limitat

Impedimentele principale constau în accesul limitat la vaccinuri pentru țările în curs de dezvoltare, scepticismul față de vaccinare și potențialele mutații ale virusului, spun experții, potrivit dw.com.

Un număr tot mai mare de țări – inclusiv SUA, Regatul Unit, Singapore, Germania, România, alte țări UE – se află în primele etape ale vaccinării anti-COVID.

Imunitatea „de turmă” survine atunci când îndeajuns de mulți oameni au imunitate la infecție, pentru a preveni răspândirea bolii, lucru greu de realizat.

Citeste intreaga stire pe : https://www.gandul.ro/coronavirus/avertismentul-oms-imunitatea-colectiva-nu-va-fi-atinsa-in-2021-19568165