Ce spune Ion Iliescu despre primele alegeri prezidențiale pierdute de PSD după Revoluție

 Ce spune Ion Iliescu despre primele alegeri prezidențiale pierdute de PSD după Revoluție

Ion Iliescu nu s-a arătat prea dezamăgit în urma primelor alegeri prezidențiale pierdute de PSD după Revoluție. Se întâmpla în 1996 și Emil Constantinescu reușea atunci să-i ia fața liderului social democrat. 

În ciuda eșecului, Iliescu a transmis că nu a avut niciodată de gând să se împotrivească rezultatului alegerilor, așa cum se întâmplă acum în Statele Unite ale Americii.

Diferența între cei doi candidați a fost una destul de mare. Reprezentantul Convenției Democrate a reușit să adune în turul al doilea nu mai puțin de 7.057.906 voturi, adică 54,41% din opțiunile exprimate.

„Sunt un om de stanga, nu neg si nu-mi reneg trecutul. Mi-l asum, cu toate ale lui. Dar nimeni nu-mi poate reprosa lipsa bunei-credinte in ceea ce am facut.

Si nici faptul ca nu as fi evoluat, ca nu as fi invatat din lectiile pe care viata si oamenii mi le-au dat”, avea să spună Ion Iliescu în cartea autobiografică, Destinul unui om de stânga.

Citeste intreaga stire pe : https://www.fanatik.ro/ce-spune-ion-iliescu-despre-primele-alegeri-prezidentiale-pierdute-de-psd-dupa-revolutie-19406378