Cum a fost posibil ca vaccinul împotriva Covid-19 să fie creat într-un timp atât de scurt

 Cum a fost posibil ca vaccinul împotriva Covid-19 să fie creat într-un timp atât de scurt

Creare unui vaccin ia deobicei ani, nu și acum. De ce?

Biroul de Informare al Parlamentului European în România a postat, marți, pe contul oficial de Twitter un video prin care explică modul în care vaccinul anti-Covid a putut fi dezvoltat atât de repede.

În primul rând, pentru că este o urgență mondială. Prin concentrarea de expertiză, finanțare, sprijin politic plus noi cercetări și tehnologii s-a putut lucra la vaccin mai repede, se arată într-o campanie de promovare a Parlamentului European.

În al doilea rând duratele au fost scurtate. De obicei, în crearea unui vaccin există etape succesive, dar pentru Covid-19 etapele au loc simultan. De exemplu producția a început înaintea rezultatelor testării pe subiecți umani. Astfel, vaccinurile sunt gata de utilizare de îndată ce evaluatorii dau undă verde.

Evaluarea științifică independentă începe imediat. De obicei Agenția Europeană pentru Medicamente începe evaluarea doar după încheierea procesului de creare. În cazul Covid-19 companiile au comunicat rezultatele la fiecare pas economisind timp în etapa finală.

Sursa : stirileprotv.ro