Klaus Iohannis: „Măsura îngheţării salariilor mi se pare justă”. Ce spune șeful statului despre pensii

 Klaus Iohannis: „Măsura îngheţării salariilor mi se pare justă”. Ce spune șeful statului despre pensii

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că măsura îngheţării salariilor i se pare una justă. Salariile şi pensiile vor putea să crească iarăşi cum ieşim din criza economică.

„Eu sunt convins că în acest an vom ieşi din criza economică. Sunt bani de pensii. Pensiile în vigoare aşa rămân, crescute”, a spus șeful statului marți seara.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că măsura îngheţării salariilor i se pare una justă și că românii trebuie să fie conştienţi că economia a

suferit şi că „nu poate fi vorba de mărirea unor lefuri bugetare în 2021 înainte de ieşirea din criza economică”.

Șeful statului a menționat, în cadrul conferinței de presă de la Cotroceni, că vaccinarea în masă a populației este esențială pentru revenirea la

normalitate și că redresarea economiei depinde de succesul campaniei de vaccinare și de obținerea imunizării colective.

Măsura îngheţării salariilor mi se pare una justă. Suntem în plină pandemie, suntem în criză economică, suntem în faza în care încercăm prin vaccinare şi restricţii să încheiem această pandemie.

Însă trebuie să fim conştienţi că economia a suferit, s-a contractat. Sunt mai puţini bani la buget, nu poate fi vorba de mărirea unor lefuri bugetare, atenţie, lefuri bugetare, până nu ieşim din criza economică”, a afirmat preşedintele Iohannis.

Integral pe stirilekanald.ro