O nouă taxă de poluare pentru mașini ar putea fi anunțată anul acesta

 O nouă taxă de poluare pentru mașini ar putea fi anunțată anul acesta

O nouă taxă de poluare pentru mașini ar putea fi anunțată în 2021. Deocamdată va fi organizată o dezbatere cu toți cei implicați în acest proces, la care se va decide dacă va fi un impozit, o taxă la înmatriculare sau de acces în marile orașe.

Ministrul Mediului admite însă că nu o va implementa dacă nimeni nu va fi de acord cu ea. Anunțul vine în contextul în care piața auto de mașini noi s-a prăbușit, dar nu și înmatricularea de autoturisme vechi aduse din străinătate.

Anul 2020 a însemnat o scădere de peste 20 la sută a înmatriculărilor de mașini noi. Pe străzi au apărut aproape 130.000 de autoturisme noi. Și înmatriculările de mașini la mâna a doua au fost mai puține. De data asta, scăderea este de 9 la sută. În 2020 românii au adus în țară de 3 ori mai multe mașini la mâna a doua decât cele noi, peste 400.000.

Vânzările pe mărci arată în felul următor. Dacia a scăzut cu aproape 20 la sută și a ajuns la 40.000 de mașini noi vândute. Skoda și Renault au fiecare câte 10.000 de mașini noi vândute și scăderi de 16, respectiv 24 la sută. Volkswagen este pe locul 4 cu 9.000 de mașini noi. Potrivit Asociației Constructorilor de Automobile din România, Ford a vândut 7.000 de unități și are cea mai mare scădere: 44 la sută.

Din păcate, a fost afectată și industria auto din țara noastră. Producția de autoturisme în cele două fabrici, Craiova și Mioveni a ajuns la 440.000 unități, în scădere cu 10 la sută față de 2019.

Citeste intreaga stire pe : https://stirileprotv.ro/stiri/auto/o-noua-taxa-de-poluare-pentru-masini-ar-putea-fi-anuntata-anul-acesta.html