Programările pentru etapa a 2-a de vaccinare anti Covid în România încep în 15 ianuarie. Unde și cum se fac

 Programările pentru etapa a 2-a de vaccinare anti Covid în România încep în 15 ianuarie. Unde și cum se fac

Pe 15 ianuarie, la ora 15, încep înscrierile pentru a doua etapă de vaccinare. Sunt vizați toți românii trecuți de 65 de ani, cei cu boli cronice și angajații din domenii esențiale.

Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a declarat că, din 15 ianuarie, se pot face programări ale populației pentru a primi vaccinul Pfizer sau Moderna.

Aceste programări se vor putea face prin platforma online, personal, prin medicul de familie, prin serviciile de call-center sau prin direcţiile de asistenţă socială din cadrul primăriilor.

Potrivit acestuia, în etapa a doua vor intra în acelaşi timp atât persoanele care sunt la grupa de risc pentru forme severe, persoanele cu vârsta peste 65 de ani cu boli cronice, precum şi persoanele care deservesc activităţi esenţiale.

Citeste intreaga stire pe : https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/programarile-pentru-etapa-a-2-a-de-vaccinare-anti-covid-in-romania-incep-in-15-ianuarie.html