Iohannis: „Începând din 8 februarie, majoritatea şcolilor se vor redeschide”

 Iohannis: „Începând din 8 februarie, majoritatea şcolilor se vor redeschide”

Școlile se deschid începând cu data de 8 februarie 2021. Președintele Klaus Iohannis a făcut marele anunț.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, după întâlnirea cu miniştrii Sănătăţii şi ai Educaţiei şi cu şeful DSU, că începând din 8 februarie, majoritatea şcolilor se vor redeschide.

El a precizat că o decizia finală va fi luată în 2 februarie. În cazul învăţământului universitar, decizia se va lua la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ, în virtutea autonomiei universitare.

Școlile se redeschid în România, începând cu 8 februarie 2021

”Majoritatea şcolilor se redeschid din 8 februarie, elevii se întorc la şcoală” a anunţat Iohannis.

El a precizat că se revine la sistemul descentralizat care ţine seama de evoluţia pandemiei în fiecare localitate

”Din 8 februarie, când începe semestrului 2, majoritatea şcolilor se redeschid. Elevii se întorc la şcoală” a anunţat Iohannis, care

a precizat că acest lucru se va întâmpla în condiţiile în care pandemia evoluează aproximattiv la fel ca în ultimele săptămâni.

Klaus Iohannis – declarații de ultima ORĂ

El a precizat, după discuţii cu premierul Florin Cîţu şi cu miniştrii Educaţiei, Sănătăţii, precum şi cu secretarul de stat Raed Arafat şi cu Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor

Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică,că se revine la sistemul descentralizat care ţine seama de evoluţia pandemiei în fiecare localitate.

În semestrul 2 în localităţile din scenariul verde – cu relativ puţine cazuri – toate şcolile se redeschid,copiii merg la şcoală.

În cele în scenariu galben, sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă – merg în continuare la grădiniţă şi la şcoală, copiii din clasele I – IV şi cei din clasele terminale VIII, XII.

Integral pe stirilekanald.ro