OMS: Varianta britanică de coronavirus este prezentă în 50 de țări

 OMS: Varianta britanică de coronavirus este prezentă în 50 de țări

Varianta britanică este prezentă în 50 de ţări, potrivit OMS.

Numărul ţărilor şi teritoriilor în care se găseşte în prezent varianta de coronavirus depistată iniţial în Marea Britanie este de 50, în timp ce în 20 de state a fost identificată varianta detectată iniţial în Africa de Sud, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), informează miercuri AFP.

O a treia mutaţie, pe care Japonia a anunţat-o duminică, ar putea avea un impact asupra răspunsului imun şi ar trebui studiată în continuare, potrivit OMS, care menţionează în buletinul său informativ săptămânal „o variantă îngrijorătoare”, transmite Agerpres.

„Cu cât virusul SARS-CoV-2 se răspândeşte, cu atât are mai multe oportunităţi de a suferi mutaţii. Nivelurile ridicate de contaminare semnifică faptul că ar trebui să ne aşteptăm la emergenţa mai multor variante”, notează OMS.

SARS-CoV-2 este virusul responsabil pentru boala COVID-19. Semnalată pentru prima dată către OMS la data de 14 decembrie a anului trecut, varianta britanică VOC 202012/01 a fost identificată în 50 de ţări, teritorii şi zone, a precizat agenţia sanitară a ONU.

Sursa : stirileprotv.ro