Unui bărbat i-au crescut ciuperci halucinogene în sânge după ce și le-a injectat în vene

 Unui bărbat i-au crescut ciuperci halucinogene în sânge după ce și le-a injectat în vene

Un bărbat din SUA a preparat un ceai din ciuperci halucinogene și și-a injectat amestecul în vene. Câteva zile mai târziu, a ajuns la urgențe, ciuperca crescând în sângele său, potrivit Live Science.

Bărbatul a petrecut 22 de zile în spital, opt dintre acestea în unitatea de terapie intensivă, unde a fost tratat pentru insuficiență multiplă de organe.

După ce a fost externat, el primește un tratament cu antibiotice și medicamente antifungice pe termen lung, potrivit unei descrieri a cazului, publicată pe 11 ianuarie în Jurnalul Academiei Consultation-Liaison Psychiatry.

Cazul nu a arătat dacă injectarea ceaiului de ciuperci poate cauza efecte psihoactive persistente, precum cele uneori văzute când oamenii mănâncă ciuperca, au scris doctorii în raport.

Spre exemplu, în cazuri rare, oamenii pot avea un sindrom de tulburare de percepție persistentă indusă de halucinogene (HPPD), în care au flashbackuri clare ale stării în care erau drogați, la mult timp după ce s-a încheiat, potrivit Institutului Național al Abuzurilor de Droguri.

Prin injectarea ciupercilor în sânge, pacientul de 30 de ani a sperat să amelioreze simptomele de sindrom bipolar și a dependenței de opioide, potrivit raportului.

Citeste intreaga stire pe : https://www.digi24.ro/stiri/externe/unui-barbat-i-au-crescut-ciuperci-halucinogene-in-sange-dupa-ce-si-le-a-injectat-in-vene-1434248