5 metode prin care să îți dezvolți vocabularul într-o limbă străină

 5 metode prin care să îți dezvolți vocabularul într-o limbă străină

Cunoașterea unei limbi străine ne ajută foarte mult profesional și personal. Dacă ești în perioada anilor de studiu, poți accesa programe și burse în străinătate și ulterior poți să speri la un job bun. În plan personal te poți întâlni frecvent cu situații în care o limbă străină îți este de folos, spre exemplu, atunci când mergi în vacanțe peste hotare.

Cursurile

Este poate cea mai eficientă metodă, pentru că acumulezi noile cunoștințe cu un profesor care îți poate explica toate sensurile unui cuvânt, de la care înveți expresii și cum să le folosești. Cursurile de limbi străine sunt, în general, adaptate în funcție de nevoile fiecărui elev, așa că mergi la sigur cu ceea ce vrei.

Cititul 

Renunță pentru o perioadă la lecturile în limba română și citește tot – reviste, romane – în limba pe care vrei să o perfecționezi. Poate că la început îți va fi mai dificil, pentru că vei întâlni cuvinte necunoscute și va trebui să apelezi la dicționar destul de des. Dar odată ce ai aflat sensul unui cuvânt, a doua oară când îl vei întâlni îl vei recunoaște și astfel îți vei îmbogăți vocabularul, desfășurând în același timp o activitate care te îmbogățește.

Conversația cu un nativ

Discuțiile cu un nativ te vor ajuta, de asemenea, să îți îmbogățești vocabularul. Mai mult, vei învăța de la el și expresii folosite în vorbirea curentă, iar acest lucru îți va îmbunătăți considerabil abilitățile de comunicare. Poți să te împrietenești cu un coleg străin, dacă ai, sau poți lega prietenii online, pe rețele sociale sau pe forumuri.

Urmărește filme fără subtitrare

Dezactiveză-ți subtitrarea atunci când te uiți la un film în engleză, să spunem. Cu siguranță că vei întâlni multe cuvinte sau expresii necunoscute, dar le vei deduce sensul din context. Ulterior poți să le verifici în dicționar, iar această simplă operațiune îți imprimă cuvântul respectiv în memorie.

Apelează la un dicționar

Obișnuiește-te să poți mereu la tine un dicționar de buzunar sau descarcă-ți în telefon o aplicație la care să apelezi ori de câte ori întâlnești, prin intermediul activităților tale zilnice, un termen necunoscut. Este o metodă foarte utilă mai ales când ești în vacanță și vrei să afli informații despre locuri sau obiceiuri.

Sursa : b1.ro