Trei regiuni din Italia vor intra în carantină totală, în urma creșterii ratei de infectare cu Covid-19

 Trei regiuni din Italia vor intra în carantină totală, în urma creșterii ratei de infectare cu Covid-19

COVID-19 a luat până acum cel puțin două milioane de vieți la nivel global, iar experții sunt de acord că abia de la anul am putea răsufla ușurați.

Nu pică așadar deloc bine vestea că americanii de la Pfizer vor reduce temporar livrările de vaccin în următoarele spatamani – deși scopul este de a reașeza și mări producția. Până una-alta, în Europa, înmulţirea cazurilor de infectare a antrenat noi restricții în Marea Britanie și Italia.

Miniştrii Sănătăţii din şase ţări ale Uniunii Europene – Danemarca, Estonia, Finlanda, Lituania, Letonia şi Suedia – şi-au exprimat “profunda îngrijorare” cu privire la întârzierile în livrarea vaccinului Pfizer / BioNTech. Într-o scrisoare comună adresată Comisiei Europene, oficialii descriu situaţia drept “inacceptabilă”.

Compania americană reduce temporar livrările în Europa, din cauza lucrărilor pentru mărirera capacității de producție la unitatea din Belgia.

Și în Italia, imunizarea se face cu două seruri, Pfizer și Modena. Totuși, regiunile Lombardia, Alto Adige şi Sicilia vor reintra în carantină totală, din cauza creșterii rătei de infectare.

Sursa : stirileprotv.ro