Persoanele care au făcut și a doua doză de vaccin nu mai intră în carantină la sosirea în România

 Persoanele care au făcut și a doua doză de vaccin nu mai intră în carantină la sosirea în România

A set of ampoules with the inscription Covid-19 vaccine and a set of syringes against a blue background. Research on drugs for influenza, measles, coronavirus, Covid-19 vaccine disease, pandemic.,Image: 566887534, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no

Persoanele care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu a doua doză (doza de rapel) sunt exceptate de la carantină la intrarea în România, dacă au trecut cel puțin 10 zile dela vaccinarea cu a doua doză, potrivit unei hotărâri a Comitetului Național pentru Situații de urgență.

Același regim se aplică și în cazul persoanei care este contact direct cu o persoană pozitivă, dacă momentul contactului a fost la mai mult de 10 zile de la vaccinarea cu a doua doză.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis, de asemenea, ca persoanele care sunt contact direct cu un pacient cu COVID-19 pot ieși din carantină în ziua a 10-a, dacă efectuează un test în a 8-a zi, rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

Citeste intreaga stire pe : https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/persoanele-care-au-facut-si-a-doua-doza-de-vaccin-nu-mai-intra-in-carantina-la-sosirea-in-romania-1436300