DSP face noi precizări în cazul femeii din Bacău care a murit în ziua vaccinării

 DSP face noi precizări în cazul femeii din Bacău care a murit în ziua vaccinării

Direcția de Sănătate Publică vine cu noi precizări în legătură cu femeia de 73 de ani din Bacău care a murit în ziua vaccinării și declară că nu a fost stabilită nicio legătură de cauzalitate între deces și vaccinare. Femeia avea probleme cardiace, neurologice și diabet zaharat. Ea nu a avut efecte adverse în cele 15 minute după vaccin, iar tensiunea și pulsul, măsurate la triaj, au fost normale, spun autoritățile într-un comunicat de presă transmis Agerpres.

Femeia de 73 de ani a murit vineri seară, după ce se vaccinase împotriva Covid-19 cu câteva ore înainte.

Aceasta s-a prezentat la vaccinare conform programării de pe platformă, iar la triaj, tensiunea, pulsul și frecvența cardiacă au fost normale, precizează DSP. În cele 15 minute post-vaccinare, cât a fost supravegheată de medicul coordonator al centrului, bătrâna nu a avut efecte adverse, așa că a fost lăsată să plece acasă.

”Conform informaţiilor deţinute la nivelul UPU-SJU Bacău, pacienta s-a prezentat cu simptomatologie care a impus acordarea asistenţei medicale de urgenţă, în contextul multiplelor comorbidităţi existente. La examenul clinic şi paraclinic efectuat în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe-SJU Bacău, pacienta a fost diagnosticată cu tulburare majoră de ritm cardiac, care nu a răspuns la manevrele de resuscitare şi a determinat decesul”, a precizat DSP Bacău.

Citeste intreaga stire pe : https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/dsp-face-noi-precizari-in-cazul-femeii-din-bacau-care-a-murit-in-ziua-vaccinarii-1439315