Marea Britanie ar putea reveni la normal, fără multe dintre restricții, la sfârşitul lunii iunie

 Marea Britanie ar putea reveni la normal, fără multe dintre restricții, la sfârşitul lunii iunie

Premierul britanic Boris Johnson spune că speră la o revenire la o viaţă aproape normală până la sfârşitul lui iunie în Anglia. Declarația a fost făcută cu prilejul prezentării strategiei de ieşire din izolare a Marii Britanii, care se vrea „prudentă”, dar „ireversibilă” şi care va începe prin redeschiderea şcolilor la începutul lui martie. 

Regatul Unit a intrat în lockdown pentru a treia oară la începutul anului în contextul unei explozii a epidemiei din cauza unei variante mai contagioase apărute în sudul Angliei, care a făcut ca spitalele să fie aproape depăşite, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Potrivit unui calendar prezent de Boris Johnson, ţara se pregăteşte să relaxeze puţin restricţiile, după ce măsurile şi campania de vaccinare masivă au dus la o scădere a numărului contaminărilor, spitalizărilor şi deceselor.

„Nu putem persista pe termen indefinit cu restricţii care ne slăbesc economia, bunăstarea mentală şi psihică şi şansele în viaţă ale copiilor noştri”, a explicat prim-ministrul Boris Johnson în faţa deputaţilor, prezentând un plan în patru etape pentru Anglia. „De aceea este esenţial ca această foaie de parcurs să fie prudentă dar şi ireversibilă. Prezentăm aici ceea ce sper şi cred că este un drum dus către libertate”, a subliniat el.

Citeste intreaga stire pe : https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/marea-britanie-ar-putea-reveni-la-normal-fara-multe-dintre-restrictii-la-sfarsitul-lunii-iunie-1456592