Analiza experţilor: dubla crimă de la Oneşti putea fi prevenită. Poliţiştii, simpli spectatori la o luare de ostatici

 Analiza experţilor: dubla crimă de la Oneşti putea fi prevenită. Poliţiştii, simpli spectatori la o luare de ostatici

La fel ca în cazul crimei de la Caracal, în care adolescenta Alexandra Măceşanu a fost ucisă de Gheorghe Dincă, Poliţia fiind total incapabilă să o ajute, luni seara, oamenii legii din Oneşti au arătat că sunt la fel de neputincioşi când au lăsat un criminal să-şi măcelărească victimele pe care le sechestrase O luare de ostatici într-un apartament din Oneşti, judeţul Bacău, s-a încheiat tragic luni seară.

Gheorghe Moroşan, de 68 de ani, a sechestrat doi muncitori care renovau locuinţa. A sunat la 112 şi a ameninţat că îi omoară. Însă nu era prima oară când ameninţa. Iar Poliţia nu a făcut absolut nimic ca să-l oprească. „Criminalul a ameninţat încă de acum câţiva ani că îşi va face dreptate cu arma în mână după ce, susţinea el, a fost nedreptăţit şi a rămas fără casă. Aceste ameninţări au fost publice, pe o reţea de socializare, dar nimeni nu le-a luat în seamă. Omul trebuia monitorizat, mai ales că a avut un trecut violent, este recidivist”, explică psihologul criminalist Liviu Chesnoiu.

Acest lucru nu s-a întâmplat, iar în ziua în care criminalul a decis să-şi facă singur dreptate, Poliţia s-a arătat, din nou, total incapabilă. „S-a aşteptat timp de două ore sosirea negociatorului, iar acesta nu a realizat, culmea, că nu se poate negocia cu acest individ. Nu a realizat că este numai un monolog al infractorului asezonat din când în când şi cu înjurături la adresa poliţiştilor. Repet, poliţistul nu şi-a dat seama că nu are cu cine discuta, că are de-a face cu un om violent care este decis să facă rău. Şi un copil de şcoală primară realiza acest lucru… Dacă această situaţie era clară, se intra când trebuia în forţă şi poate acum nu mai aveam cele două victime”, spune expertul.

Citeste mai mult: adev.ro/qpcs0p