Pericolul din spatele consumului de carne. Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci mai mult de trei porții pe săptămână

 Pericolul din spatele consumului de carne. Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci mai mult de trei porții pe săptămână

Persoanele care consumă constant carne, indiferent că vorbim de carne roșie, de pui sau de curcan, prezintă un risc crescut de a dezvolta boli cronice, arată un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Oxford.

Cercetările efectuate de oamenii de știință de la Universitatea din Oxford au arătat că o persoană care consumă 70 de grame de carne, indiferent că vorbim de carne procesată sau neprocesată, prezintă un risc mai mare cu 15 la sută de a dezvolta boli de inimă. De asemenea, șansele de a dezvolta diabet sunt cu 30 la sută mai mari și cu 31 la sută mai mari de a se confrunta cu o pneumonie în viitor.

De asemenea, același studiu a arătat că nici puiul de țară nu este mai sănătos, iar persoanele care consumă carne de trei ori pe săptămână sau chiar de mai multe ori sunt mai predispuse la fumat, la consum excesiv de alcool, precum și la o alimentație haotică, neincluzând în dieta zilnică fructe și legume.

Cercetătorii au subliniat, de asemenea, riscul de a dezvolta boli cronice este și mai sporit în cazul persoanelor supraponderale ori obeze, întrucât acestea au obiceiul de a consuma o cantitate mare de carne. Atunci când consumul de carne este redus, starea de sănătate se îmbunătățește.

Citeste intreaga stire pe : https://www.digi-world.tv/stiri/pericolul-din-spatele-consumului-de-carne-ce-se-intampla-in-corpul-tau-daca-mananci-mai-mult-de-trei-portii-pe-saptamana-31042