Vaccinarea în contextul recrutării: Ce riști dacă ceri candidaților să fie vaccinați pentru a-i angaja

 Vaccinarea în contextul recrutării: Ce riști dacă ceri candidaților să fie vaccinați pentru a-i angaja

În condițiile în care vaccinarea împotriva COVID-19 este, în acest moment, opțională și nu poate fi impusă de firme propriilor angajați, nici stabilirea unei condiții legate de vaccinare pentru angajarea unui candidat nu este posibilă, deoarece aceasta ar putea fi considerată discriminatorie. Și nici nu ajută firmele să afle mai multe despre aptitudinile profesionale ale celui ce solicită angajarea.

Spre exemplu, dacă vaccinarea ar fi un criteriu pentru angajare, o persoană care, din motive religioase, medicale sau legate de vârstă, nu se vaccinează, ar putea pierde postul pentru care candidează, în condițiile în care cel ales de firmă în defavoarea acesteia ar avea competențe similare sau chiar inferioare, ceea ce s-ar putea traduce ca discriminare a acelei persoane.

Posibile implicații ce pot apărea pentru angajatorii care decid, totuși, impunerea vaccinării candidaților drept condiție de angajare sunt riscul de discriminare, de restricționare a dreptului la muncă și, nu în ultimă instanță, de încălcare a drepturilor omului.

Astfel, prin impunerea unei astfel de condiții la angajare, firmele riscă să încalce atât prevederile constituționale, cât și pe cele ale Codului muncii. Este vorba, mai exact, despre încălcarea dreptului la muncă și a libertății muncii.