Premierul Cîțu: Dorim să construim spitale noi. Sunt alocate sume considerabile

 Premierul Cîțu: Dorim să construim spitale noi. Sunt alocate sume considerabile

Premierul Florin Cîțu a declarat, sâmbătă, că România poate construi spitale cu bani europeni, singura condiție fiind ca noile construcții să fie finalizate până în 2026.

Șeful Guvernului a afirmat că acești bani pot fi accesați prin Planul Național de Reconstrucție și Reziliență (PNRR), iar coaliție de guvernare PNL-USR-UDMR își dorește să construiască spitale noi.

”Cel mai important lucru, și sigur va rămâne emblema, ștampila, eticheta acestui Guvern: dorim să construim spitale noi. Nimeni nu a mai făcut acest lucru în 30 de ani de zile. Vom merge să facem acest lucru și veți vedea că în acest PNRR sunt alocate sume considerabile pentru construcția de spitale noi.” – a declarat Cîțu la o dezbatere organizată de Consiliul Judeţean Vrancea.

Premierul a subliniat de mai multe ori faptul că singura condiție este ca noile spitale să fie gata până în 2026.

”Asta este singura condiție pe care trebuie să o îndeplinim, ca spitalele pe care le vom face să fie finalizate până în 2026. Deci să poată să fie finalizate până în 2026. Și de aceea îi rog pe toți ceilalți care a proiecte de spitale noi în comunitățile lor, dacă pot fi finalizate până în 2026 trebuie incluse în acest plan de reconstrucție și reziliență.” – a spus prim-ministrul.

Sursa : stirileprotv.ro