Cele trei prafuri alimentare consumate zilnic care ne scurteaza viata. „Ele in sine nu sunt nocive, altfel am avea numai morti pe strada”

Sarea, zaharul si faina sunt unele dintre cele mai nocive alimente pe care le consumam zilnic. De aceste produse alimentare se leaga multiple boli, mai ales cardiovasculare, care pot duce, intr-un final, chiar la deces. Nutritionistii spun ca, de fapt, trebuie sa privim lucrurile din alta perspectiva.

„Ele in sine nu sunt nocive, altfel am avea numai morti pe strada. Cantitatile in care sunt consumate ar putea deschide drumul catre problemele de sanatate. Sunt studii serioase, mai ales pe consumul de sare, de la 5 grame pe zi in sus deja exista o asociere mult mai serioasa cu hipertensiunea arteriala si de aici la boli cardiovasculare”, a explicat pentru Ziare.com Doctor Serban Damian, nutritionist.

De ce nu trebuie sa eliminam sarea din dieta zilnica

„Sarea nu poate fi inlocuita din alimentatie. Aceasta trebuie consumata in cantitati moderate. Ea este foarte importanta in alimentatia noastra. Doar excesul este problema”, a explicat nutritionistul.

Cat zahar trebuie sa consumam

„Zaharurile, in general sunt recomandate intr-o anumita cantitate.

Undeva la 5-10% din aportul zilnic de energie ar putea sa provina din zaharuri simple cum este si zaharul. De obicei, cantitatea aceasta se depaseste pentru ca se consuma multe dulciuri si este zahar adaugat in toate produsele.

Citeste intreaga stire pe : https://ziare.com/viata-sanatoasa/alimente/cele-trei-prafuri-pe-care-le-consumam-zilnic-si-care-ne-omoara-sare-zahar-si-faina-1665774