Doliu în cinematografia românească. A murit celebrul cascador Vasile Popa „Țeavă”

Cascadorul Vasile Popa, cunoscut în lumea cinematografiei drept „Țeavă”, s-a stins din viață noaptea trecută, cu doar câteva zile înainte să împlinească 74 de ani. Fost boxer la Dinamo, Vasile Popa a jucat în peste 400 de filme, după ce șansa a făcut ca regizorul Sergiu Nicolaescu să-l remarce la un meci și să-i propună să devină cascador.

A pornit pe acest drum, a îndrăgit enorm această meserie și a jucat în 400 de filme, fiind de cele mai multe ori erou negativ. La cutremurul din 1977, Vasile Popa a participat, alături de colegii cascadori, la descoperirea supraviețuitorilor din blocurile dărâmate din București. ”Am scos 24 de oameni de la blocul Scala!”, rememora Popa, cel care a fost martor la moartea eroică a colegului său Tudor Stavru, la blocul Nestor.

Și-a desfășurat activitatea alături de cei mai mari actori și regizori (Sergiu Nicolaescu, Mircea Vieroiu, Savel Steopu, Geo Saizescu, Nicolae Mărgineanu, Mircea Danieliuc, Dan Pița și alţi regizori cu renume, dar și alături de mari actori, precum: Amza Pellea, Gheorghe Dinică, Horațiu Mălăele, Florin Piersic, Jean Constantin, Ion Besoiu, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu, Vladimir Guăitan etc) din România și din întreaga lume, realizând mari capodopere ale filmului și cinematografiei româneşti și internaţionale.

Citeste intreaga stire pe : https://www.antena3.ro/actualitate/doliu-in-cinematografia-romaneasca-a-murit-celebrul-cascador-vasile-popa-teava-595416.html