Adio, centrale de apartament! Propunerea Ministerului Mediului pentru construcţiile noi

 Adio, centrale de apartament! Propunerea Ministerului Mediului pentru construcţiile noi

Ministrul Mediului caută soluții pentru poluarea scăpată de sub control în București și are o propunere fermă pentru Primăria Capitalei.

Tanczos Barna dorește să nu mai fie emisă nicio autorizație de construire fără centrală comună, cel puțin la nivel de bloc.

Ministrul Mediului a declarat la Digi24, că poluarea în București este mare și că asta e o consecință a faptului că, „de 20 de ani cel puțin, nu s-a luat nicio măsură pentru reducerea poluării nici pe poluarea industrială, nici pe poluare casnică din încălzirea rezidențială. Sunt din ce în ce mai multe centrale termice individuale pentru că nu merge sistemul centralizat de termoficare.”

Ministrul Mediului caută soluții pentru poluarea uriașă din București

„Noi am propus Primăriei să nu mai emită nicio autorizație de construire fără centrală comună, cel puțin la nivel de bloc, pentru că o centrală pentru fiecare apartament, aduce poluarea la nivelul solului, mai aproape de sol. Cu cât aceste centrale sunt mai jos, cu atât este mai rău. Cu cât aceste centrale au un coș la 40 – 50 metri, cu atât e mai bine. De aceea e preferat un sistem centralizat de încălzire și apă caldă.

Citeste intreaga stire pe : https://www.fanatik.ro/adio-centrale-de-apartament-propunerea-ministerului-mediului-pentru-constructiile-noi-19459917