Care sunt noile restricţii în starea de alertă. Cîţu: “România e printre cele mai permisive ţări”

 Care sunt noile restricţii în starea de alertă. Cîţu: “România e printre cele mai permisive ţări”

Miercuri au fost depistate peste 4.500 de cazuri de infectare cu coronavirus, așa că România revine, în mod oficial, la restricții mai dure.

Circulația va fi permisă doar până la ora 22. După aceea, vom putea ieși din casă doar pentru motive bine întemeiate și cu adeverință. Și, cum valul puternic de îmbolnăviri a venit din zonele turistice, unitățile de cazare de acolo vor avea limită pentru oaspeți.

Acum sunt internați în secțiile de terapie intensivă aproape 1.200 de români.

Pentru a stăvili valul trei al pandemiei, Guvernul a prelungit starea de alertă. Măsură este necesară mai ales că tulpinile de coronavirus din Marea Britanie, Brazilia și Africa de Sud au infectat mai mulți români.

Începând de duminică, 14 martie, nu vom putea să ieșim din casă după ora 22, decât dacă avem un motiv bine întemeiat, pe baza unei declarații pe propria răspundere.

Adică fie mergem sau venim de la serviciu, fie la spital sau trebuie să îngrijim o persoană care nu se poate deplasa.
Cum ieșitul în oraș pentru socializare nu reprezintă un motiv bine întemeiat și programul teraselor se scurtează cu o oră și vor fi deschise tot până la 10 seara.

Citeste intreaga stire pe : https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/care-sunt-noile-restrictii-in-starea-de-alerta-citu-romania-e-printre-cele-mai-permisive-tari-2.html