CNSU a propus oficial prelungirea stării de alertă: Hotărârea adoptată prevede și extinderea restricției de deplasare pe timp de noapte, și limitarea spațiilor de cazare în mai multe localități (DOCUMENT)

 CNSU a propus oficial prelungirea stării de alertă: Hotărârea adoptată prevede și extinderea restricției de deplasare pe timp de noapte, și limitarea spațiilor de cazare în mai multe localități (DOCUMENT)

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea nr. 16 din 10 martie 2021, prin care se propune oficial prelungirea stării de alertă cu 30 de zile pe întreg teritoriul României, începând cu data de 14 martie 2021.

Prin același act normativ, CNSU propune extinderea cu o oră a intervalului în care este restricționată deplasarea pe timp de noapte, noul interval fiind 22.00 – 05.00, dar și limitarea gradului de ocupare la 70% din capacitate

pentru spațiile de cazare aflate în mai multe localități sau zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă, printre ele regăsindu-se și Azuga, Bușteni și Sinaia.

Până astăzi, 10 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 840.116 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, arată bilanțul prezentat miercuri de autorități, potrivit căruia 770.854 de pacienți au fost declarați

vindecați. Tot până astăzi, 21.156 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat. Conform acelorași date, Timiș este județul cu cea mai mare incidență înregistrată la 14 zile din țară.

E oficial. CNSU propune prelungirea stării de alertă și extinderea intervalului orar în care este restricționată circulația pe timp de noapte

„Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14.03.2021”, se arată în Hotărârea CNSU nr. 16 din 10 martie 2021.

În plus, conform aceleiași hotărâri, „se propune încetarea sprijinului acordat Ministerului Afacerilor Interne de către Ministerul Apărării Naționale, pentru asigurarea pazei și protecției unor obiective,

transportul de efective, materiale și tehnică pentru îndeplinirea misiunilor specifice, triaj epidemiologic și asistență medicală, cu posibilitatea reluării acestuia la solicitarea Ministerului Afacerilor Interne, în conformitate cu dipozițiile art. 53 din O.U.G. nr. 70 din 14.05.2020”.

Integral pe b1.ro