Locatarii blocului din Galați afectat de o explozie puternică nu au bani pentru consolidare. Primăria nu poate plăti

 Locatarii blocului din Galați afectat de o explozie puternică nu au bani pentru consolidare. Primăria nu poate plăti

Apel disperat al unor locatari din Galaţi care au locuit într-un bloc unde, în toamna anului trecut, a avut loc o explozie devastatoare.

Deflagraţia a fost atât de puternică încât zdruncinătura a fost resimţită în trei cartiere din centrul oraşului. În urma analizei Inspectoratului de Stat în Construcţii, clădirea nu mai poate fi locuită şi necesită lucrări ample de consolidare. Deznădejdea a pus acum stăpânire pe oameni. Au nevoie de sume de bani pe care nu le pot plăti, iar autorităţile nu au pârghii legale să îi ajute.

Explozia a avut loc în octombrie, anul trecut, într-un apartament de la parterul blocului. Proprietarul, un bărbat de 82 de ani, a fost grav rănit şi s-a stins la o săptămână, în spital. Blocul a fost atât de rău afectat încât specialiştii au anunţat autorităţile locale că nu trebuie să le permită locatarilor să se întoarcă în imobil. Parchetul a deschis un dosar penal, apoi s-a lăsat liniştea.

Daniela Vrabie, locatar al blocului: „Ca şi ajutor din partea autorităţilor, nu avem. Dar deja nu mai avem răbdare. Vrem să ştim şi noi spre cine ne îndreptăm, ca să ne cerem şi noi ceea ce am pierdut.”

Sursa : stirileprotv.ro