Bulgaria opreşte complet vaccinarea cu AstraZeneca

 Bulgaria opreşte complet vaccinarea cu AstraZeneca

21 November 2020, Ukraine, —: A medical syringe and an a vial written on it coronavirus (COVID-19) vaccine are pictured in front of the AstraZeneca biopharmaceutical company logo. Pharmaceutical giant AstraZeneca and the University of Oxford on Monday said that interim clinical trial data suggests its Covid-19 vaccine is, on average, 70.4-per-cent effective when combining figures from two dosing regimens. Photo: Pavlo Gonchar/SOPA Images via ZUMA Wire/dpa

Guvernul bulgar a anunţat vineri că a oprit imunizarea populaţiei împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca, până când Agenţia Europeană a Medicamentelor va trimite o declaraţie scrisă care să elimine toate îndoielile în privinţa siguranţei acestui ser.

Decizia a fost luată la o şedinţă de lucru convocată de premierul Boiko Borisov, relatează Agerpres, care citeaz Reuters.

Și Danemarca a suspendat vaccinările cu AstraZeneca

 

 

Danemarca a suspendat, din motive de precauţie şi până la noi ordine, administrarea vaccinului de la AstraZeneca împotriva COVID-19, din cauza temerilor legate de formarea de cheaguri de sânge la persoane vaccinate, a anunţat joi autoritatea sanitară.

Decizia intervine “după raportarea unor cazuri grave de formare de cheaguri de sânge la persoane care au fost vaccinate cu vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca”, a comunicat Agenţia Naţională de Sănătate, subliniind că, “la ora actuală, nu putem trage concluzia existenţei unei legături între vaccin şi cheagurile de sânge”, transmite Agerpres.

Austria anunţase luni că a încetat utilizarea unui lot de vaccinuri produse de laboratorul anglo-suedez, după decesul unei infirmiere de 49 de ani din cauza unor “grave tulburări de coagulare” la câteva zile după primirea vaccinului.

Citeste intreaga stire pe : https://stirileprotv.ro/stiri/international/bulgaria-opreste-complet-vaccinarea-cu-astrazeneca.html