În ultima vreme, situația provocată de pandemie a început să se complice. Numărul de infectări este în creștere, măsurile se înăspresc și oamenii deja gândesc la o carantină totală de Paște, ca anul trecut.

 În ultima vreme, situația provocată de pandemie a început să se complice. Numărul de infectări este în creștere, măsurile se înăspresc și oamenii deja gândesc la o carantină totală de Paște, ca anul trecut.

Având în vedere că nu mai este mult până la acest eveniment, autoritățile lămuresc lucrurile și explică ce se va întâmpla atunci.

România nu intră în carantină de Paște

Klaus Iohannis a anunțat înăsprirea restricțiilor pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Potrivit șefului statului, situația este tot mai dificilă, cazurile cresc zilnic și nu merită să risiăim acum toate eforturile depuse în acest sens de-a lungul timpului.

Astfel, starea de alertă se prelungește încâ 30 de zile, rămân valabile măsurile de prevenire impuse până acum, iar circulația pe timp de noapte va fi restricționată,  de la ora 22:00, cu o oră mai devreme decât până acum.

Cât despre sărbătorile pascale, președintele îi asigură pe români că situația va fi diferită față de anul trecut și nu se mai pune problema de un lockdown total.

“În privința pandemiei de COVID-19, tendința de creștere a numărului de cazuri este evidentă. Haideți să nu irosim ceea ce am câștigat până acum prin campania de vaccinare, care merge foarte bine.

Starea de alertă va fi prelungită, restricțiile vor fi păstrate, iar circulația pe timp de noapte va fi restricționată începând cu ora 22:00. Este foarte clar însă, dragi români, că nu avem în vedere un lockdown de Paști.”, a declarat Iohannis.

Slujba de Înviere ar putea avea loc în prezența credincioșilor

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a vorbit despre noaptea de Înviere și posibila participare a credincioșilor la această slujbă. Amintim că anul trecut nimeni nu a putut participa la această slujbă și nici nu a putut merge să ia Sfintele Paști, ci acesta a fost adus la domiciliu de către preoți, alți slujitori ai bisericii și voluntari.

Ministrul a făcut mai multe declarații prin care a dat speranțe mari românilor. Astfel, el a explicat că lucrurile pot lua o întorsătură favorabilă pentru credincioși, care ar putea merge la biserică de Paște, așa cum au putut face și de Crăciun și nu au existat probleme, pentru că au fost respectate măsuri stricte de prevenire a răspândirii virusului.

Integral pe ereteta.ro