Scandalul datelor privind vaccinarea publicate de Vlad Voiculescu. Ce spun expertii in comunicare publica

Scandalul iscat de publicarea de catre ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu a datelor despre pandemie si vaccinare a iscat o adevarata furtuna in spatiul public. Pe de o parte, accesul la datele de interes public continua sa fie o problema in Romania, pe de alta parte, folosirea datelor publice este mijloc de presiune mediatica in jocurile cu miza politica.

Pandemia a accentuat tendinta guvernantilor de a oferi informatii cu mare zgarcenie sau chiar deloc. La 20 de ani de cand Legea 544/2001 privind accesul liber la informatiile de interes public a devenit un instrument necesar in relatia cu institutiile statului, accesul la informatiile publice continua sa fie un proces complicat pentru aflarea informatiilor legate de probleme publice. Nu trebuie uitat nici faptul ca Romania se afla in regim de stare de alerta. De asemenea, este important de precizat in acest context al tensiuni publice maxime faptul ca Armata este implicata in intregul proces al vaccinarii prin asigurarea sprijinului logistic si organizatoric.

Citeste intreaga stire pe : https://ziare.com/vlad-voiculescu/ministrul-sanatatii/scandalul-datelor-ministrul-sanatatii-emilia-sercan-elena-calistru-valeriu-turcan-secret-informatii-publice-centrele-paralele-de-vaccinare-1666624