Se schimbă buletinele. Românii vor putea solicita cartea de identitate electronică. Anunțul ministrului Bode

 Se schimbă buletinele. Românii vor putea solicita cartea de identitate electronică. Anunțul ministrului Bode

Autoritățile din România anunță o schimbare importantă în perspectiva anului 2021. Potrivit ministrului Lucian Bode,

buletinele cetățenilor vor suferi modificări, iar din a doua parte a anului, aceștia pot solicita cartea de identitate electronică.

Miercuri, în ședința de Guvern, a fost adoptată hotărârea privind stabilirea formei şi conținutului actelor de identitate,

ale dovezii de reşedinţă şi ale cărţii de imobil, iar românii vor putea solicita cartea de identitate electronică începând cu luna august.

Pe pagina sa de Facebook, șeful MAI a oferit detalii despre schimbare și a spus că aceasta este ”etapa finală a procesului de modernizare şi de aliniere la standardele

europene a documentelor de identitate româneşti atât în ceea ce priveşte dimensiunea acestora, cât şi privitor la datele personale”.

Se schimbă buletinele. Când vom putea solicita cartea de identitate electronică

Executivul Cîțu a adoptat miercuri o Hotărâre de Guvern care stabilește printre altele forma și conținutul cărții electronice de identitate, a cărții de identitate simplă, precum și a cărții de identitate provizorie ce vor fi emise în sistem informatizat de la data asigurării infrastructurii tehnice necesare.

Ulterior, ministrul de Interne, Lucian Bode, a oferit mai multe detalii despre aceste schimbări pe pagina sa de Facebook.

Integral pe romaniadeazi.con