Vaccinul anti-COVID Novavax are o eficiență de 89%. Cum se comportă în fața noilor tulpini

 Vaccinul anti-COVID Novavax are o eficiență de 89%. Cum se comportă în fața noilor tulpini

Compania americană de biotehnologie Novavax a confirmat joi că vaccinul său a avut o eficienţă de 89% împotriva COVID-19, dar aceasta s-a redus semnificativ contra mutaţiei sud-africane, conform rezultatelor definitive ale testelor sale clinice.

Aceste prevăd depunerea în viitorul apropiat a unei cereri de autorizare de urgenţă, în special în Regatul Unit, unde Novavax a anunţat deja săptămâna trecută că doreşte să solicite autorizarea la începutul celui de-al doilea trimestru al anului 2021, relatează Agerpres.

La sfârşitul lui ianuarie, Novavax comunicase rezultate intermediare similare.

Testele clinice de fază 3 au fost efectuate în Regatul Unit pe mai mult de 15.000 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 84 de ani, dintre care 27% aveau peste 65 de ani.

Eficacitatea a fost de 89,7% împotriva formelor simptomatice ale bolii, cu 96 de cazuri de COVID-19 în grupul cărora li s-a administrat un placebo, comparativ cu 10 cazuri în grupul vaccinat.

În detaliu, eficacitatea sa a fost de 96,4% împotriva tulpinii iniţiale a coronavirusului şi de 86,3% contra mutaţiei britanice (B.1.1.7), potrivit rezultatelor comunicate de companie.

Citeste intreaga stire pe : https://stirileprotv.ro/stiri/international/vaccinul-anti-covid-novavax-are-o-eficienta-de-89-cum-se-comporta-in-fata-noilor-tulpini.html