Anunţ oficial. Toată Italia va fi în zona roșie de Paște

 Anunţ oficial. Toată Italia va fi în zona roșie de Paște

Guvernul de la Roma intenţionează să transforme întreg teritoriul Italiei într-o “zonă roşie” de COVID-19 în perioada 3-5 aprilie, care include duminica Paştelui şi lunea Paştelui, conform unor declaraţii făcute, vineri, de surse citate de ANSA.

UPDATE: Cea mai mare parte a Italiei, care se confruntă cu al treilea val al pandemiei de Covid-19, va fi închisă din nou. Măsura intră în vigoare luni, a anunţat Ministerul Sănătăţii din această țară, potrivit Agerpres.

Cele mai populate regiuni ale peninsulei, în special Lombardia, centrul economic al ţării, şi Lazio, regiunea Romei, vor fi clasificate drept ″roşii″⁣ (risc ridicat), ceea ce va duce la închiderea şcolilor, precum şi a barurilor şi restaurantelor. Călătoriile vor fi limitate la cerinţele de muncă, la achiziţionarea de produse de bază şi la urgenţe de sănătate.

Guvernul condus de Mario Draghi a adoptat vineri, în Consiliul de miniştri, noi măsuri anti-Covid pentru perioada 15 martie – 6 aprilie, hotărând în special ca regiunile care înregistrează un număr de peste 250 de noi cazuri pe săptămână să intre automat în zona roşie (cel mai mare nivel de risc corespunzător celor mai drastice restricţii).

Citeste intreaga stire pe : https://stirileprotv.ro/stiri/international/surse-toata-italia-va-fi-in-zona-rosie-de-paste.html