Țările care au transmis că nu opresc vaccinarea cu AstraZeneca, după evenimentele din Italia

 Țările care au transmis că nu opresc vaccinarea cu AstraZeneca, după evenimentele din Italia

21 November 2020, Ukraine, —: A medical syringe and an a vial written on it coronavirus (COVID-19) vaccine are pictured in front of the AstraZeneca biopharmaceutical company logo. Pharmaceutical giant AstraZeneca and the University of Oxford on Monday said that interim clinical trial data suggests its Covid-19 vaccine is, on average, 70.4-per-cent effective when combining figures from two dosing regimens. Photo: Pavlo Gonchar/SOPA Images via ZUMA Wire/dpa

România a retras, temporar, peste 4.000 de doze din lotul de vaccin AstraZeneca, după evenimentele care au trezit neîncredere în Italia.

Între timp, patru țări europene și Thailanda au oprit vaccinarea cu AstraZeneca, iar alte șapte state au suspendat imunizarea doar cu loturile suspecte.

În schimb, Franța, Spania, Germania și Marea Britanie au transmis ferm că nu opresc vaccinarea, așa cum a recomandat Agenția Europeană a Medicamentului.

Primele suspiciuni au apărut la lotul 5300, din care nu au ajuns doze în România. Este cel de la care au pornit verificările în Austria și Danemarca, acolo unde doi oameni diagnosticați cu tromboză multiplă au murit.

Italia a tras un semnal de alarmă în urma temerilor privind posibile formări de cheaguri de sânge, după decesul a doi bărbaţi din Sicilia, care au fost vaccinaţi recent cu acest ser.

Citeste intreaga stire pe : https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/tarile-care-au-transmis-ca-nu-opresc-vaccinarea-cu-astrazeneca-dupa-evenimentele-din-italia.html