Andreea Moldovan își menține părerea care îi sperie pe români: „Două săptămâni de carantină națională ar face minuni”

 Andreea Moldovan își menține părerea care îi sperie pe români: „Două săptămâni de carantină națională ar face minuni”

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a declarat din nou că o carantină de două săptămâni la nivel

național „ar face minuni” în România, dar că înțelege de ce românii se tem atât de tare de o astfel de măsură.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a declarat din nou că o carantină de două săptămâni la nivel național „ar face minuni” în România, dar că înțelege de ce românii se tem atât de tare de o astfel de măsură.

Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul, el se poate stopa.

Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a spus Andreea Moldovan la DigiFM, potrivit Digi 24.

Andreea Moldovan spune că noile restricții valabile în weekend în zonele cu o rată de infectare de peste 4 s-au dovedit a fi eficiente, reușind să contribuie la o scădere a numărului de cazuri de COVID-19.

„Carantina sperie ca termen, însă dacă am fi fiecare dintre noi conștienți să evităm acele aglomerații care ne expun clar la un risc, în primul rând pe noi și în al doilea rând pe cei din jurul nostru, lucrurile ar putea fi mult mai ușor manageriate.

Am spus și repet, cred că depinde de fiecare dintre noi ca după un an de pandemie să știm ce este bine de făcut și ce nu”, a susținut Moldovan.

Întrebată dacă regretă că nu a reușit să își convingă colegii în privința instituirii unei perioade de carantină națională, Andreea Moldovan a răspuns că înțelege cât de grea este această decizie,mai ales pentru cetățeni, cărora le este teamă de limitările impuse de o astfel de măsură.

Integral pe RomâniaTV.net