Reguli noi pentru intrarea în magazine! Intră doar cine are coș de cumpărături

 Reguli noi pentru intrarea în magazine! Intră doar cine are coș de cumpărături

De curând au fost propuse reguli noi pentru intrarea în magazine, în contextul evitării aglomerației și reducerii riscului infectării cu COVID.

Și aceasta deoarece în localitățile care se intră în cod roșu, programul magazinelor se scurtează, astfel că se creează aglomerație uneori. Iar prin aceste noi măsuri se încearcă tocmai evitarea unor astfel de situații.

Din momentul în care au fost impuse noi reguli pentru prevenirea răspândirii virusului, au apărut și anumite situații neplăcute. Având în vedere că în unele zone, cele sub cod roșu ori carantinate,

programul magazinelor a fost redus cu până la cel mult trei ore. Așa se ajunge la situația în care clienții se îmbulzesc la cumpărături în timpul în care magazinele sunt deschise, ceea ce nu este deloc un lucru bun.

Din acest motiv, autoritățile încearcă acum să găsească soluții pentru a evita aglomerația și a reduce riscul îmbolnăvirii.

Reguli noi pentru intrarea în magazine

În ultima vreme au fost semnalate din ce în ce mai multe situații în care magazinele au ajuns să fie tot mai aglomerate.

Având în vedere că programul este limitat în multe zone din țară, oamenii merg să-și facă cumpărăturile atunci când au voie. Astfel, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a avut o întrevedere online cu reprezentanţii marilor lanţuri de magazine şi ai comercianţilor mici şi mijlocii, pentru a găsi o soluție în acest sens.

Integral pe bzi.ro