Examenul de admitere la liceu, cerut de profesori Ministerului Educației. “Mediile sunt crescute artificial!”

 Examenul de admitere la liceu, cerut de profesori Ministerului Educației. “Mediile sunt crescute artificial!”

Admiterea la liceu a devenit motiv de ceartă între profesori după ce mai multe cadre didactice au cerut Ministerului Educației reintroducerea unui examen!

Concret, aceștia spun că la încheierea școlii generale, elevii trebuie testați de unitatea de învățământ pentru care optează.

Profesorii susțin ca admiterea la liceu să fie făcută strict pe bază de examen, fără să fie luată în calcul media claselor 5-8. Au și un motiv pentru care solicită acest lucru.

Ei cred că media nu înseamnă o bază comună de evaluare. „Sunt școli în care această medie este crescută în mod artificial pentru a ajuta elevii la admiterea la liceu”, atrag atenția cadrele didactice.

Admiterea la liceu, motiv de scandal între profesori!
Inițiatorii petiției mai atrag atenția asupra numărului mare de materii la care elevii sunt nevoiți să performeze pentru a putea să viseze la un liceu de top. Mai mult de atât, au existat chiar și cadre didactice care au considerat că o medie mare per ansamblu nu înseamnă neapărat un elev pregătit.

„Să fim serioși, știm cu toții de practicile de pe la sate. Ajung în marile orașe, în București, de exemplu, ajung elevi deficitari la multe materii, elevi cu carențe serioase, dar care reușesc să intre să spunem la un liceu de nivel mediu tocmai pe baza unei medii frumoase, medie crescută din pix.

Noroc că nu are un procent mare la admitere. Dacă se întâmpla asta situația era una gravă, credeți-mă”, a spus Mihai Ioana, cadru didactic într-un liceu din Capitală.

Integral pe ominune.me