MApN vrea să afle nivelul de pregătire al trupelor, în cazul unui atac extern

 MApN vrea să afle nivelul de pregătire al trupelor, în cazul unui atac extern

MApN vrea să afle nivelul de pregătire al trupelor, astfel mii de militari ai trupelor speciale din Poliție, Serviciul Român de Informații,

Serviciul de Telecomunicații și sute de rezerviști au fost mobilizați în cadrul unui exercițiu care va dura până vineri. Acțiunea are loc în județele Ilfov și Călărași.

Scopul autorităților este acela de a afla nivelul de pregătire în cazul în care ar fi pusă în pericol integritatea teritoriului național.

MApN vrea să afle nivelul de pregătire al trupelor. Mii de militari au fost mobilizați

Potrivit prefecturii Călărași, în perioada 13-16 aprilie, în județele Călărași și Ilfov are loc un „exercițiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei naționale și a teritoriului pentru apărare,

condus de Ministerul Apărării Naționale, în cooperare cu Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații și Serviciul de Telecomunicații Speciale”.

Potrivit unor surse din rândul participanților, cea mai mare desfășurare de forțe a fost în județul Călărași. Acolo, oamenii ar fi primit inclusiv misiuni, motiv pentru care, în diferite zone, au fost trimise trupe în diferite zone considerate strategice.

Integral pe bzi.ro