Raed Arafat anunţă noile RELAXĂRI ale restricţiilor: Pe stadion şi la concerte, doar cu vaccin, imunitate naturală sau test

 Raed Arafat anunţă noile RELAXĂRI ale restricţiilor: Pe stadion şi la concerte, doar cu vaccin, imunitate naturală sau test

Raed Arafat a anunțat că s-a aprobat prelungirea stării de alertă pentru încă o lună, începând cu data de 13 mai 2021.

Raed Arafat anunţă noile RELAXĂRI ale restricţiilor. Secretarul de stat anunţă eliminarea unor restricţii, odată cu adoptarea hotărârii de guvern privind prelungirea stării de alertă, şi introducerea unor noi criterii pentru participarea la evenimente publice.

Astfel, credincioşii musulmani nu vor avea restricţii în timpul nopţii de Ramadan. Este eliminată restricţia privind participarea la pelerinaje legată de domiciliu sau reşedinţă. Se va permite organizarea de procesiuni sau pelerinaje numai cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Competiţiile sportive se vor putea desfăşura cu public, ca evenimente test, cu aprobarea CNSU, pe baza propunerii MTS şi cu avizul MS.

Participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate sau care se află în perioda dintre ziua 15 şi ziua 90 ulterioară confirmării cu COVID-19 sau a persoanelor care prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore.

În timpul şedinţei de guvern s-a adăugat, la solicitarea MS, şi testul antigen nu mai vechi de 48 de ore, cu condiţia prezentării unui rezultat certificat. Activitatea în cinematografe, instituţii de spectacole şi concerte, să se poată desfăşura cu

participarea publicului peste 50% din capacitate doar ca evenimente test. Regulile de la evenimente sportive se păstrează şi aici.

Integral pe romaniatv.net