Starea de alertă a fost prelungită cu încă o lună. Raed Arafat: Credincioşii se pot duce la pelerinaje şi slujbe religioase

 Starea de alertă a fost prelungită cu încă o lună. Raed Arafat: Credincioşii se pot duce la pelerinaje şi slujbe religioase

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, face declarații de ultimă oră după ședința de guvern referitoare la noile măsuri adoptate odată cu prelungirea stării de alertă.

Guvernul a adoptat luni prelungirea stării de alertă în România.  Șeful DSU, Raed Arafat, explică în ce constau noile măsuri din țara noastră.

Raed Arafat a spus că s-a aprobat prelungirea stării de alertă pentru încă o lună, începând cu data de 13 mai 2021.

„Elemenele de noutate se referă la permiterea circulației persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei în data de 13 mai 2021, în intervalul orar 2-5 dimineața,

pentru deplasarea și participarea la sărbătoarea religioasă a credincioșilor musulmani pentru sărbătoarea Ramadan”, a zis Raed Arafat.

HOTĂRÂREA adoptată de Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă:

Art.1 – Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.05.2021.

Art.2 – Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARSCoV-2, necesar a fi adoptate începând cu data de 13.05.2021, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa nr.1.

Art.3 – Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexa nr. 2.

Art.4 – Anexa la Hotărârea nr. 9 din 11.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, modificată prin Hotărârea nr. 23 din 22.04.2021, se modifică și se înlocuiește cu lista prevăzută în anexa nr. 2.

Art.5 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Integral pe romaniatv.net