România a intrat în scenariul verde. Autoritățile stabilesc joi măsurile de relaxare

 România a intrat în scenariul verde. Autoritățile stabilesc joi măsurile de relaxare

Oficial România a intrat în scenariul verde. Din fericire pentru toți cei care așteptau vești bune, în București, rata de infectare se menține sub 1,5 raportat la mia de locuitori.

Prefectul a anunțat că joi, 13 mai va fi convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Urmează să se decidă relaxarea unor restricții.

Am intrat în scenariu verde! Rata de infectare: 1,45 în București

Potrivit noilor date oferite de către Direcția de Sănătate Publică, miercuri, 12 mai 2021, rata de infectare în București a scăzut la 1,42 raportat la mia de locuitori.

Marți, când rata a fost de 1,49, prefectul Alin Stoica a spus că dacă rata de infectare va rămâne sub 1,5, va convoca Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență care va lua măsuri de relaxare pentru bucureșteni.

Din fericire, noile date ale DSP arată că incidența de infectare cu coronavirus se menține sub 1,5 raportat la 1000 de locuitori, astfel încât mâine autoritățile vor anunța măsurile de relaxare pentru populație.

„Ne uităm la rata de infectare, suntem la două săptămâni de la Paște, suntem puțin cu inima strânsă să nu se întoarcă trendul. Dar cred că oamenii au respectat măsurile. A fost o scădere constantă și susținută. Cred că asta a ținut în special de respectarea regulilor”, a declarat prefectul Alin Stoica.

Starea de alertă se menține

În același timp, Raed Arafat a anunțat că starea de alertă se menține în România și că nu ar trebui să credem că am scăpat de virus.

Lucrurile trebuie ținute sub control, pentru că situația ar putea lua oricând o turnură nedorită. Deocamdată, situația din spitale, din secțiile ATI s-a mai liniștit, spune Arafat.

Integral pe huff.ro