Ministrul Sănătăţii: „Încurajez părinţii să aibă încredere şi să-şi vaccineze copiii”

 Ministrul Sănătăţii: „Încurajez părinţii să aibă încredere şi să-şi vaccineze copiii”

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, încurajează părinţii să îşi vaccineze copiii împotriva coronavirusului, atunci când acest lucru va fi posibil

Ministrul Sănătăţii afirmă că vrea ca vaccinarea să fie continuată în mod susţinut şi a făcut un apel în acest sens la medicii de familie.

În plus, Ioana Mihăilă speră ca un eventual val patru al pandemiei să nu reprezinte o povară pentru sistemul de sănătate.

Însă, totul depinde de ritmul de vaccinare.

„Fac apel către medicii de familie să se implice în vaccinare”

„Toate măsurile pe care le luăm merg pentru încurajarea ritmului de vaccinare. Încercăm să ne îndreptăm încurajările şi spre oraşele mici şi mediul rural. Fac apel către medicii de familie să se implice în vaccinare.

Sper că la 1 iunie vom fi cât mai aproape de această ţintă de 5 milioane, am insistat ca măsurile să fie corelate cu această ţintă.

Am încurajat DSP-urile şi, împreună cu Valeriu Gheorghiţă, am ajuns la concluzia că trebuie să fim aproape de comunităţile mici.

Trebuie să se formeze echipe mobile şi să se susţină vaccinarea la cabinetele medicilor de familie”, a declarat Ioana Mihăilă la Ştirile Pro TV.

Integral pe stirilekanald.ro