Noi dezvăluiri despre relaxarea de la 1 iunie. Până la cât ar putea circula românii

 Noi dezvăluiri despre relaxarea de la 1 iunie. Până la cât ar putea circula românii

Data de 1 iunie este una dintre cele mai așteptate, exact cum s-a întâmplat și vara trecută, când a fost planificată relaxarea restricțiilor.

După o perioadă lungă de restricții și carantină de noapte, românii speră că vor primi vești mai bune din prima zi de vară și vor avea ceva mai multă libertate de circulație.

Propunerile de relaxare pentru 1 iunie

Despre data de 1 iunie se vorbește tot mai mult în ultima vreme, pentru că atunci vor avea loc mai multe relaxări. Restricțiile considerate dure de mulți în acest moment

ar putea lua sfârșit în curând, dacă lucrurile evoluează așa cum trebuie în țara noastră și campania de vaccinare înaintează considerabil.

Conform anumitor surse, un comitete interministerial s-ar fi adunat vineri pentru a vorbi despre propunerile făcute în ceea ce

privește relaxarea de la 1 iunie, vizate fiind domeniile Horeca, spațiul public, evenimentele publice și private.

Se pare că s-ar propune deschiderea la capacitate de sută la sută, dacă personalul și clienții sunt vaccinați cu ambele doze.

În cazul în care personalul și clienții nu sunt vaccinațui, atunci se va propune deschiderea la capacitatea de 70 la sută. De altfel, autoritățile ar fi propus și reluarea

evenimentelor publice și private cu capacitate maximă, în condițiile în care participanții sunt vaccinați.

Printre cele mai interesante propuneri ar fi renunțarea la masca de protecție la mare și la munte, dar și la serviciu, la birou, dacă persoanele dintr-o încăpere sunt vaccinate inclusiv cu rapelul.

Integral pe huff.ro