ULTIMA ORA! Ce se întâmplă dacă va crește din nou incidența cazurilor de COVID-19. Riscăm introducerea de noi restricții?

 ULTIMA ORA! Ce se întâmplă dacă va crește din nou incidența cazurilor de COVID-19. Riscăm introducerea de noi restricții?

De la 1 iunie 2021 românii intră în „marea relaxare”. Însă, dacă incidența cazurilor Sars-Cov-2 va urca

din nou autoritățile iau în calcul reluarea restricțiilor, ba chiar introducerea unora noi.

Conform premierului Florin Cîțu de la 1 iunie 2021 vor exista relaxări în privința

măsurilor anti Covid-19. Cîțu a mărturisit că dă asigurarea ca de miercuri, 1 iunie, noi măsururi de relaxare vor intra în vigoare.

El a anunțat că acest lucru este posibil pentru că oamenii au înțeles și se vaccinează.

„În primul rând, în România eu știu că se poate. Putem să atingem cinci milioane (de persoane vaccinate în România- n.r.), dar nu acesta este, de fapt, obiectivul, să atingem o anumită cifră.

Obiectivul este să depăşim pandemia şi nu se poate decât prin vaccinare”, a declarat Florin Cîţu, miercuri, după şedinţa de Guvern, întrebat dacă va fi atins pragul de 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie.

Faptul că am venit cu câteva măsuri mai rapid a fost tocmai pentru că ne-am vaccinat și am văzut că vaccinarea a dus la reducerea ratei de infectare”, a arătat Florin Cîțu.

Guvernul a adoptat astfel o hotărâre prin care a decis o serie de măsuri de relaxare. Autoritățile au schițat și un calendar al

ridicării progresive a altor restricții, condiționat însă de atingerea obiectivelor de vaccinare.Însă dacă incidența cazurilor CORONAVIRUS

crește din nou, ne vom întoarce de unde am plecat. România riscă reluarea restricțiilor, dar și introducerea de noi măsuri.

Integral pe eminunat.site