Vești proaste privind pensiile românilor! Marius Budăi, fostul ministru al Muncii: „Nu le pasă. Ne vor bunicii și părinții săraci”

 Vești proaste privind pensiile românilor! Marius Budăi, fostul ministru al Muncii: „Nu le pasă. Ne vor bunicii și părinții săraci”

Veștile privind pensiile românilor sunt mult mai proaste decât ne-au fost prezentate, a declarat Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, la RomâniaTv.

„Veștile sunt mult mai proaste decât s-a discutat până acum. Prin acel document ne spune foarte clar că se renunță la formula de calcul cu împărțirea la 25.

Că se renunță la pensionare anticipată. Că se gândesc la creșterea vârstei de pensioane. Este clar, din punctul meu de vedere, că Guvernul Cîtu, PNL USR PLUS îi vrea pe bunicii și părinții noștri săraci.

Datoria unui guvern e să facă să se întâmple. Daca anul trecut, acest guvern zicea că are nu știu ce creștere economică și nu știu ce

încasări, dacă ai atât de mari încasări, de ce nu dai banii la oameni. Vă răspund eu: pentru că nu le pasă.

Dacă anul trecut FMI-ul ne clasa pe noi într-un clasament rușinos, ca fiind ultima țară din UE ca impact al masurilor pentru sprijinirea economiei,

anul acesta ar fi trebuit să sprijinim economia, intreprinzătorii, să aperi locurile de muncă. Anul asta puteai să sprijini, chiar să creezi locuri de muncă și astfel aveai contribuții la stat.

Da, am avut în 2017-2018-2019 deficit bugetar, dar a fost sub 3%. În 2016, la sfârșit, deficitul la fondul de pensii era 16 mild.

Am mărit în medie pensiile cu 60%, cu tot cu scutiri. Și deficitul în 2019 l-am lăsat cu 2 mild”, a spus Marius Budăi la RomaniaTv.