Creşte vârsta de pensionare şi contribuţia la Pilonul II. Cristian Ghinea: Trebuie să le spunem părinților noștri că nu putem să continuăm așa

 Creşte vârsta de pensionare şi contribuţia la Pilonul II. Cristian Ghinea: Trebuie să le spunem părinților noștri că nu putem să continuăm așa

Ministrul Proiectelor Europene a confirmat, miercuri,

zvonurile privind creşterea vârstei de pensionare, precizând că noua lege se va aplica în toate domeniile.

De asemenea, Cristian Ghinea a declarat că urmează să crească şi contribuţia la Pilonul II.

Creşte vârsta de pensionare în România. Cristian Ghinea a explicat că majorarea vârstei de pensionare nu va fi deocamdată obligatorie, însă se va aplica în toate domeniile.

Citeşte şi Cristian Ghinea: „Oamenii vor ști exact când și cum le vor crește pensiile. Nu mai stăm la pixul lui Dragnea”

”Avem un sistem de pensii care nu este echilibrat. Trebuie să venim cu o reformă.

Trebuie să le spunem părinților noștri că nu putem să continuăm așa. Vom avea o nouă lege a pensiilor. Vom favoriza pensiile mici, când mărim pensiile.

Vom recalcula toate pensiile. 20.000 de pensionari au chemat statul român în judecată și au început să câștige și trebuie să rezolvăm problema asta pentru că se va mări numărul de procese.

Oamenii spun că de ce să aibă o pensie mai mică doar pentru că au ieșit în ani diferiți la muncă, deși au muncit la fel.

În ceea ce priveşte chestiunea mult discutată cu speranţa de viaţă, se clarifică aici, vorbim despre o posibilitate voluntară de a rămâne în câmpul muncii mai multă vreme.

Vă reamintesc că au mai fost experimente de genul acesta şi foarte mulţi  români au optat să-şi prelungească rămânerea la muncă.

Pur şi simplu vom generaliza această posibilitate a  rămânerii la muncă, nu este vorba despre obligativitate”, a explicat ministrul Proiectelor Europene.

Cristian Ghinea a mai declarat că Guvernul vrea să crească şi contribuția angajaților la Pilonul 2 de pensii obligatorii private.

„Strategia fiscal-bugetara care se actualizeaza in fiecare an prevede in acest moment o crestere. Este o decizie pe care Guvernul trebuie sa o ia in fiecare an.

Ne manifestam vointa politica foarte clara de a creste contributia la pilonul II, este absolut vital pentru sanatatea pensiilor pe termen lung, dar nu este un procent fix”, a mai precizat ministrul.

Integral pe romaniatv.net