E oficial! A fost făcut public documentul care stinge orice controversă. Niciun angajat român nu va fi obligat să se vaccineze antiCOVID!

 E oficial! A fost făcut public documentul care stinge orice controversă. Niciun angajat român nu va fi obligat să se vaccineze antiCOVID!

Ministerul Sănătății a transmis Avocatului Poporului că absolut niciun angajat nu

poate fi condiționat de către angajator să se vaccineze împotriva coronavirusului.

A fost făcut public documentul care stinge orice controversă. De altfel, avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la

discuțiile guvernanților privind testarea periodică, din venituri proprii, a cadrelor sanitare.

Şefii din Sănătate au transmis, printr-o adresă oficială, că vaccinarea rămâne voluntară și gratuită, iar angajații nu poti fi obligați de angajatori să se vaccineze împotriva Covid-19, o astfel de obligație fiind în afara legii.

”Potrivit strategiei de vaccinare împotriva Covid-19, aprobată prin Hotărârea de Guvern numărul 103/2020, în România vaccinarea este voluntară (neobligatorie) și gratuită.

Referitor la aspectele prezentate în adresa dumneavoastră legate de obligarea angajaților de către angajatori de a efectua vaccinul, menționăm faptul că, potrivit dispozițiilor Legii nr. 53/2003 – Codul

Muncii – accesul la locul de muncă a (sic! – n. red.) persoanei încadrate nu poate fi condiționat de vaccinarea împotriva Sars-Cov-2, persoana angajată are dreptul la egalitate de șanse și de tratament (art. 33 – lit. d), în cadrul relațiilor de muncă

funcșionează principiul egalității de tratament față de toți salariații și angajatorii (art. 5 – alin. (1) ), iar angajatorul are dreptul să dea dispoziții cu caracter obligatoriu pentru salariat doar sub rezerva legalității lor (art.40 – lit. c)).

Așadar, niciun angajat nu poate fi condiționat de către angajator să se vaccineze împotriva Covid-19, vaccinarea este un act medical preventiv bazat pe consimțământul persoanei, iar impunerea

vaccinării împotriva Covid-19de către angajator o apreciem în afara cadrului legal”, se arată în adresa transmisă Avocatului Poporului de către Ministerul Sănătății, potrivit Profit.ro.

Dr. Adrian Marinescu a declarat, luni, în direct la România TV, că respinge ideea prin care vaccinarea anti-COVID ar putea deveni obligatorie pe motiv că prin aplicarea unei astfel de măsuri s-ar putea obţine „efectul invers”.

De asemenea, medicul infecționist de la Institutul Matei Balș a explicat că „probabil că jumătate din populaţia României s-a imunizat” împotriva noului coronavirus, fie prin vaccinare, fie pe cale naturală.

Sursa: romaniatv.net