Mare ATENȚIE! Fără telefoane mobile la iarnă. Europa se pregătește pentru întreruperile rețelei mobile

 Mare ATENȚIE! Fără telefoane mobile la iarnă. Europa se pregătește pentru întreruperile rețelei mobile

Oficialii din industria telecomunicațiilor spun că se tem că o iarnă severă va pune la încercare

infrastructura de telecomunicații a Europei, forțând companiile și guvernele să încerce să atenueze impactul.

Pe fondul acestei crize, continentul se pregătește pentru întreruperile rețelei mobile.

Rețelele mobile s-ar putea întrerupe la iarnă

Decizia Rusiei de a opri aprovizionarea cu gaze pe calea cheie de aprovizionare a Europei în urma conflictului din Ucraina a crescut șansele unei penurii de energie electrică. În Franța, de exemplu, situația este agravată de centralele nucleare care se închid pentru întreținere.

Cândva de neconceput, telefoanele mobile s-ar putea „închide” în toată Europa în această iarnă, dacă întreruperea curentului sau raționalizarea energiei distrug anumite componente ale rețelelor mobile din regiune.

În prezent, în multe țări europene nu există suficiente sisteme de rezervă pentru a face față întreruperilor de energie electrică, au spus patru directori de telecomunicații și de aceea iau în calcul posibilitatea întreruperilor telefoniei mobile.

În acest caz, țările Uniunii Europene, inclusiv Franța, Suedia și Germania, încearcă să se asigure că telecomunicațiile pot funcționa, chiar dacă întreruperile de curent ajung să epuizeze bateriile de rezervă instalate pe miile de antene celulare răspândite pe teritoriul lor.

Integral pe oi.ro