Un bebeluş din Rusia s-a născut infectat cu COVID-19. Care este cauza principală

 Un bebeluş din Rusia s-a născut infectat cu COVID-19. Care este cauza principală

Un bebeluş din Rusia s-a născut infectat cu COVID-19, după ce mama sa a fost de asemenea depistată pozitiv cu noul virus înainte de a-l aduce pe lume pe micuț.

Un bebeluş din Rusia s-a născut infectat cu COVID-19. Care este cauza principală

Recent, în regiunea Caucaz din Rusia, mai exact în orașul Beslan din Osetia de Nord, o femeie însărcinată, care a fost infectată inițial cu noul coronavirus, a născut un copil care la rândul lui a fost infectat.

Informația a fost furnizată de un purtător de cuvânt al ministerului regional pentru sănătate din provincia rusă, citat de agenția de stat TASS, anunță MSN.

“O femeie însărcinată era infectată cu coronavirus, iar bebeluşul ei s-a născut infectat”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului regional al Sănătăţii pentru agenţia de presă TASS.

“Ei sunt în prezent acasă, starea lor fiind una satisfăcătoare”, a precizat oficialul rus, conform sursei citate.

Care ar fi explicația contaminării bebelușului

Bebelușul infectat bebeluşul cu noul coronavirus s-a născut în spitalul central din Beslan. Aici, 17 din 35 de femei însărcinate spitalizate în aşteptarea naşterii sunt infectate cu COVID-19, anunță responsabilului maternităţii din această instituţie, Hasan Tagaiev.

Femeia din Rusia nu a prima din lume care naște un copil infectat deja cu COVID-19. Un bebeluş contaminat s-a născut deja la jumătatea lunii aprilie în Peru, autoritățile sanitare din această ţară afirmând atunci că era al “primul caz” de acest tip în lume.

În acest moment, Rusia se clasează pe locul 2 în lume, după Statele Unite ale Americii, la numărul de infecții cu noul coronavirus.

Astfel, un număr total de 281.752 cazuri s-au înregistrat în această țară de la startul pandemiei. Față de alte state din lume, Rusia nu are încă un număr foarte mare de morți. 2.631 de decese au raportat oficialii de la Moscova până acum, o medie de 18 la milionul de locuitor.

Sursa:  fanatik.ro