Cum a fost vindecat de Covid-19 un bărbat din Galați care nu răspundea la tratamentele convenţionale

 Cum a fost vindecat de Covid-19 un bărbat din Galați care nu răspundea la tratamentele convenţionale

Un bărbat în vârstă de 45 de ani din Galați a fost declarat vindecat de Covid-19, în urma tratamentului cu plasmă recoltată de la un un alt pacient, care a învins lupta cu boala.

Cu toate astea, starea sa este în continuare gravă, în urma ravagiilor făcute în organism de temutul coronavirus.

Bărbatul este angajatul unui cămin de bătrâni din Galaţi unde se pare că s-a şi infectat. Pentru că nu a răspuns la tratamentele convenţionale, cu medicamente, rudele sale au făcut un apel public la pacienţi vindecaţi de covid să doneze plasmă. Au găsit donatori, şi tratamentul a dat rezultate.

Ionuț Băneșanu, Spitalul de Urgență Galați: ”În urma testărilor consecutive pentru SARS- CoV-2, testările s-au negativat, dar rămâne în continuare sub supraveghere medicală.” În continuare persoanele vindecate de SARS-CoV-2 sunt rugate să doneze plasma pentru întrajutorarea celor infectaţi şi aflaţi în stare gravă.

Camelia Stoichiescu, directorul Centrului de Transfuzii Galați: “O persoană care a fost intubată, în comă indusă, o perioadă îndelungată, a depăşit momentul critic, s-a negativat testul pentru SARS-Cov2 şi sperăm în recuperare totală. Le mulţumesc tuturor celor care au venit spre noi, au donat plasmă şi în continuare în număr mare şi sunt doritori pentru a dona plasmă. ”

Sora pacientului spune că greul a trecut, dar efectele bolii sunt încă prezente, iar organismul fratelui ei este extrem de afectat.

Carmen Rusu, sora pacientului: “A ieşit negativ la testul Covid dar asta nu înseamnă că el este bine, ci este tot în stare critică. Nu ştim de la o zi la alta sau de la o oră la alta la ce să ne aşteptăm. Nu am scăpat pentru că sunt sechelele pe care le-a lăsat virusul. Şi acum medicii încearcă din toate puterile să recupereze cât se poate.”

În România, din cele peste 17.000 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, peste 10.000 au fost declarate vindecate.

Sursa: stirileprotv.ro