SUA și-au asigurat aproape o treime din primele 1 miliard de doze de vaccin experimental pentru COVID-19

 SUA și-au asigurat aproape o treime din primele 1 miliard de doze de vaccin experimental pentru COVID-19

Statele Unite şi-au asigurat aproape o treime din primele 1 miliard de doze de vaccin experimental pentru COVID-19 planificate de AstraZeneca, prin alocarea unor fonduri de până la 1,2 de miliarde de dolari, transmite Reuters.

În condiţiile în care puterile mondiale încearcă să obţină medicamente care să le permită să îşi redeschidă economiile.

În timp ce nu au fost dovedite ca eficace împotriva noului coronavirus, vaccinurile sunt considerate de liderii mondiali ca singura modalitate reală de a reporni economiile blocate şi chiar de a obţine un avantaj în faţa concurenţei globale.

După ce preşedintele Donald Trump a cerut un vaccin, Departamentul pentru Sănătate şi Servicii Umane al SUA a convenit să ofere până la 1,2 miliarde de dolari pentru accelerarea dezvoltării unui vaccin de către grupul farmaceutic britanic AstraZeneca şi să asigure 300 de milioane de doze pentru Statele Unite, scrie Reuters, citat de News.ro.

”Contractul cu AstraZeneca este un moment de referinţă major pentru activităţile Operation Warp Speed în vederea obţinerii unui vaccin sigur şi eficace, disponibil pe scară largă, până în 2021”, a declarat secretarul pentru Sănătate al Statelor Unite, Alex Azar.
Vaccinul, cunoscut sub numele AZD1222, a fost dezvoltat de Universitatea Oxford şi licenţiat către AstraZeneca.

Sursa: stirileprotv.ro