Cine nu este obligat să poarte mască în timpul stării de alertă. Ordinul a fost publicat

 Cine nu este obligat să poarte mască în timpul stării de alertă. Ordinul a fost publicat

Copii mici şi persoanele cu probleme respiratorii sunt printre categoriile exceptate de la  de la obligativitatea purtării măştii de proetcţie. Ordinul a fost publicat vineri seara în Monitorul Oficial.

Copiii sub 5 ani, persoanele singure în birou, cele cu probleme de respiraţie, cele care desfăşoară activităţi fizice intense sau au condiţii de muncă solicitante, prezentatorii TV şi invitaţii dacă stau la 3 m distanţă vor fi exceptaţi de la obligativitatea purtării măştii, potrivit Ordinului privind obligativitatea purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi privind spălarea mânilor, pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS CoV-2 pe durata stării de alertă, publicat vineri seara în Monitorul Oficial, scrie NEWS.RO.

Conform ordinului, ”pe durata stării de alertă, în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale şi la locul de muncă, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, în condiţiile şi cu respectarea instrucţiunilor generale privind măsurile de igienă prevăzute în aenxa” care face parte din ordin.

De asemenea, pe durata stării de alertă, se instituie ”obligativitatea instituţiior publice, operatorilor economici şi profesioniştilor de a organiza activitatea astfel încât să se asigure la intrarea în sediu efectuarea triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor”.

mai mult la stirileprotv.ro