Ce reguli trebuie să respecţi atunci când porţi mască pe caniculă. Aşa eviţi disconfortul

 Ce reguli trebuie să respecţi atunci când porţi mască pe caniculă. Aşa eviţi disconfortul

Odată cu încetarea stării de urgenţă, oamenii şi-au recâştigat dreptul de a petrece mai mult timp în aer liber, însă cu respectarea unor măsuri de protecţie. Una dintre acestea este purtarea măştii în spaţii închise, în mijloacele de transport şi la locul de muncă. Însă, odată cu creşterea temperaturilor, purtarea măştii va aduce cu sine un disconfort semnificativ.

Însă disconfortul resimţit atunci când transpiri pe sub mască pare să fie cea mai mică problemă. Specialiștii atrag atenţia că există situații în care organismul se poate deshidrata. Concret, purtarea măștii poate împiedica aerul rece să ajungă în plămâni, ceea ce poate determina dificultăți în respirație, scrie vietnamtimes.org.vn.

Pentru a diminua disconfortul apărut ca urmare a purtării măştii pe caniculă, medicii japonezi au făcut câteva recomandări. Aceștia spun că, în spațiile închise, ar trebui să funcționeze aparatele de aer condiționat, iar oamenii ar trebui să se hidrateze constant și, foarte important, să se odihnească suficient.

Totodată, specialiştii japonezi recomandă evitarea efortului fizic intens în spațiile unde se impune purtarea măștii de protecție.

Sursa: romaniatv.net